Totalul afișărilor de pagină

duminică, 2 martie 2014

DAVID WAGNER si WILHELM REICH

Wilhelm Reich a identificat o energie pe care a numit-o "orgonica" in starea ei cosmica primordiala si "eter" in expresia ei din corpul uman, de fapt "prana" in acceptiunea orientala. Reich a facut experimente si a ajuns la concluzia ca "platosa" (limitarilor si a mecanismelor de aparare) pe care ne-o construim prin educatie si conditionare sociala impiedica adevarata constientizare a senzatiilor fiziologice. Acest mecanism se datoreaza unor reactii launtrice la traume care determina aparitia anumitor tensiuni psiho-emotionale si contracturi musculare. Terapia psihologica nu este suficienta pentru a elimina aceasta problema.
Trupul trebuie ajutat la randul lui.
Reich a realizat o clasificare a tipurilor de caracter in functie de aspectele specifice ale "platosei" individului. El a ajuns la concluzia ca o terapie de succes presupune ca pacientul sa atinga o stare de orgasm total.
Reich afirma ca energia orgonica curge ascendent si descendent prin trup, pe canale energetice paralele cu coloana vertebrala. Inelele "platosei" se formeaza perpendicular pe acest flux si il gatuie. In terapia reichiana, respiratia profunda este folosita pentru acumularea unei energii capabile sa distruga aceasta platosa, iar terapeutul aplica o presiune fizica pe muschii tensionati cronic.
Exprimarea cathartica este incurajata, odata cu eliminarea rezistentelor sau a conditionarilor emotionale.
Este exact ce face si David Wagner cu ajutorul uneltelor tahionice: discurile de siliciu ULTRA, barele de cristal TLC si Stargate, atunci cand produce bifurcatia prin perierea aurei de sus in jos si continua cu Eliberarea emotionala&Tehnica de integrare.